måndag 30 november 2009

Filé med indonesiska dofter

Jag tycker det är så härligt med bloggvärlden att man inspireras av så många. Man kan verkligen hitta allt möjligt i bloggar! Här vill jag inspirera er med ett av mina favoritrecept. Slå på stort nu och köp en flaska vin till det här, ha ha! Here it goes...


Ingredienser

  • 500 g fläskfilé eller kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½-2 tsk hackad chili eller 1 tsk sambal oelek
  • smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 köttbuljongtärning
  • rivet skal och saft av en ½ lime
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • färsk koriander (min favorit!) eller persilja
  • sockerärtor och ris

Gör så här...

  • Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin/ta 1 tsk sambal oelek. Fräs vitlök och chili i smör i en traktörpanna.
  • Rör i tomatpuré, gurkmeja, koriander, smulad buljongtärning, lime och kokosmjölk. Låt såsen koka några minuter.
  • Rör ut mjölet i yoghurten och rör ner den i såsen. Låt såsen koka i yttligare 3 minuter.Skär köttet i skivor. Stek det i smör och salta (i en annan stekpanna).
  • Lägg ner köttet i såsen. Garnera med färsk koriander eller persilja.
  • Servera med sockerärtor och ris. Klart!

Smaklig måltid!

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0