måndag 30 november 2009

Saffransbröd

Härliga lussebröd är ju ett måste i juletid. Här kommer ett av mina favoritrecept med Kesella som gör att brödet blir jättesaftigt och gott!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella mager kvarg
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 1½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl
  • ägg & russin

Och så här gör man...

  • Smula jästen i en degbunke
  • Smält smöret och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
  • Tillsätt kesella, saffran, socker och salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl.
  • Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  • Arbeta ihop degen och baka ut till lussekatter eller julkusar. Garnera med russin och låt jäsa övertäckta 40 minuter.
  • Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader, i 5-8 minuter.

Hoppas att ni får superfina och goda lussebullar nu. Lycka till!

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0