måndag 30 november 2009

Härliga scones!

Tänd ljus, en aromlampa med din favoritdoft och läs tidningen läääänge (om du har möjlighet till det förstås. Det där med tidningen alltså). Annars räcker det med bara tända ljus...
Dom här sconesen smular minsann inte eftersom en smart kompis till mig kom på att byta ut smöret mot Kesella. Dessutom håller sig sconesen även till dagen efter om dom inte blir uppätna allihop på en gång. Supersmart, supergott, superscones!

Ingredienser

  • 5-6 dl vetemjöl (eller 4-5 dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g kesella
  • 2 dl mjölk (eller filmjölk/yoghurt)

Gör så här

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Mät upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör om. (Jag använder elvisp med degkrokar och knådar med händerna på slutet).
  • Häll i kesellan och mjölken och rör om. Överarbeta inte!
  • Strö ut lite vetemjöl på bakbordet. Forma till runda bullar (8 små eller 6 större) och lägg på plåten.
  • Grädda i ca 15-20 minuter. Klart!

Mina favorittillbehör är Philadelphiaost, Lemoncurdmarmeladen eller Bramble från Robertsons (finns i varje Ica, Hemköp, Coop - ja överallt!) och herrgårdsost. Och en god kopp te (Irish cream eller svart lemon tea). Vilken combo - smaskens!

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0