onsdag 2 december 2009

Kockens lingonlimpa

Min mamma gör ofta det här brödet och det är det godaste nååågonsin! Jag har haft receptet hur länge som helst men det blir aldrig av att jag själv bakar det. Jag äter bara upp hennes och ägnar mig själv åt muffinsbak. Men en dag ska jag baka själv. Här är receptet, kanske ni hinner göra det före mig...

Ingredienser sats 1

  • 3 dl lättfil
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk honung
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ msk ättika
  • 2 msk solrosfrön
  • ½ msk hel kummin
  • 1 tsk salt

Blanda alla ingredienserna och låt stå 5 minuter.

Ingredienser sats 2

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat

Blanda båda satserna och häll i välsmord form (1½ liter). Grädda längst ned i ugnen i ca 45 minuter på 175 grader. Gott med bara smör (Bregott såklart!) eller smör och ost, och en kopp te förstås! Lycka till! Myyys!

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0